Sedentarismul în medicină: nemedicii, care tratează prin homeopatie…
Homeopatia poate crea substanţe active din nimic (biluţele infinitezimale, de unde şi costul foarte scăzut). Pe de altă parte, dacă luăm exemplul sincerităţii animale, de tipul: te antipatizez- te muşc; atunci, putem considera că homeopatia veterinară de succes, alături de presupusa sinceritate a animalelor, sunt argumente forte în favoarea acestei metode controversate.
În continuare prezint dialogul pe care îl port cu doctorul Mihai Vasile Botez, un practician cu experienţă, atât al medicinii clasice, cât şi al celei alternative.
Doctorul Mihai Vasile Botez este profesor la Universitatea de Medicină şi Farmaceutică, din Iaşi, predând 5 cursuri. Preşedinte al Academiei de Studii Înalte Iaşi, Mihai Vasile Botez este medic generalist, ginecolog, oncolog şi homeopat.
Menţionez că, din cei 100 de pacienţi ai doctorului Botez, pacienţi având cancer, 80 trăiesc de 2 ani de zile şi 20 au murit. În ultimii 5 ani de zile medicul Botez a salvat oameni de ordinul zecilor, având cancer la nivelul metastazei. Medicul oncolog Pîrvulescu, în vârstă de 77 de ani, are cancer în formă de metastază de 5 ani de zile, acesta simţindu-se excelent urmând tratamentul homeopatic al dr. Mihai Botez, chiar făcând sport.
Mihai Vasile Botez: ,,Homeopatia este un fel de medicină. Medicină alternativă îi spunem noi, iar alţii îi spun medicină complementară. Noţiunea de medicină alternativă se pare că este mai benefică unei înţelegeri corecte. De ce? Pentru că, în cazul homeopatiei, principiul este acela al tratării a ceva prin acelaşi lucru.
Mai concret, era cândva o expresie populară: ,,Cui pe cui se scoate.” Spre deosebire de medicina alopatică, adică aşa numita medicină modernă, medicină contemporană, care are principiul tratării a ceva prin ceva opus (dacă un bolnav este hipertensiv, îi administrăm o medicaţie anti hipertensivă, dacă are reumatism, o medicaţie anti reumatismală, ş.a.m.d.), medicina alternativă, denumită homeopatie, reuşeşte, cu mijloace minime, să trateze o paletă, un număr important de afecţiuni într-un mod cât se poate de eficient.
De-a lungul timpului, începând cu Haneman, care a fost un mare medic şi descoperitorul, să-i spunem, a homeopatiei, foarte mulţi medici alopaţi şi-au exprimat neîncrederea în medicina homeopatică. Atunci,au existat şi actualmente există alţi medici, alţi nemedici să-i spunem aşa, unii homeopaţi, care nu fac şi medicină în acelaşi timp, ci numai homeopatie. Acest fapt este destul de bizar; dar, chestiunea rezidă şi din faptul că medicii, fiind împotriva homeopatiei, în general, oamenii au căutat şi alte alternative la medicina alopatică, homeopatia fiind realmente eficientă. Ei au ajuns să practice homeopatia, având statutul de nemedici.