Stiri
Ghidul Verde Michelin România la Muzeul Naţional al Ţăranului Român
Luni, 12 septembrie 2011, ora 18:30, editura Meteor Press, Michelin România şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită în incinta Muzeului, la Clubul Ţăranului, să descoperiţi turismul cultural românesc prin prisma Ghidului Verde Michelin România.
În perioada 9 -18 septembrie 2011 au loc „Zilele Muzeului Ţăranului”, în cadrul cărora Ghidul Verde Michelin România va prezenta presei şi vizitatorilor latura culturală a turismului românesc, în general, şi a turismului bucureştean, în particular. Muzeul Naţional al Ţăranului Român, numit Muzeul European al anului 1996, a primit din partea echipei Michelin 3 stele binemeritate, aceasta fiind aprecierea maximă oferită unui obiectiv turistic.
„Pentru Muzeul Naţional al Ţăranului Român, cele trei stele primite din partea Ghidului Michelin echivalează cu o confirmare a faptului că, de la Premiul Muzeul European al Anului, dobândit în 1996, până azi, instituţia a ştiut să îşi păstreze valoarea, fiind – aşa după cum ne place să o spunem – mereu actual (încă de la înfiinţare, acum 105 ani).” a declarat Domnul Virgil Ştefan Niţulescu, Director General al Muzeului Naţional al Ţăranului Român.
Ghidul Verde Michelin România prezintă la Secţiunea Verde – Descoperiţi România, capitolul Bucureşti, toate obiectivele turistice culturale importante din capitală. Un loc aparte îl ocupa muzeele, multe dintre ele cu exponate foarte valoroase. Sunt prezentate 11 muzee dintre care amintim: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Artă Contemporană etc.
Lansat oficial la Bookfest 2011, Ghidul Verde Michelin România este sursa perfectă de informare pentru turistul român care doreşte să descopere bogăţiile turistice şi culturale ale ţării sale.
Pentru pregătirea ediţiei româneşti, autorii Ghidului Verde Michelin au colindat întreaga ţară timp de mai multe luni, vizitând un număr mare de locaţii şi făcând o selecţie. Ca urmare, opt situri turistice româneşti au fost desemnate cu cea mai înaltă distincţie a Ghidului Verde Michelin – trei stele (de vizitat neapărat): mănăstirile din Bucovina, Maramureşul, Dragomirna, Sibiul, Transfăgărăşanul, Horezu, Prejmerul şi Delta Dunării. În afară de Bucureşti, numeroase oraşe şi sate, dar şi monumente şi muzee, au fost desemnate cu două stele (merită o oprire) sau cu o stea (sunt interesante).
„Dupa ce au petrecut o mulţime de timp învăţand şi scriind despre România, descoperind că aceasta este într-adevăr o destinaţie minunată, scriitorii noştri au fost dornici de a le oferi cititorilor această colecţie cu cele mai interesante lucruri de văzut şi făcut în România. Ne dorim ca Ghidul Verde Michelin pentru România să-i ajute pe români să-şi redescopere ţara şi să se bucure de bogăţiile culturale care se intind din cel mai mic sătuc ascuns între văi la Bucureşti, o capitală plină de simboluri şi contraste.” a declarat Eric Faidy, Preşedinte Michelin România şi Balcani.
Cu un patrimoniu natural de o varietate incredibilă, România este încă un loc ce aşteaptă să fie descoperit, cu multe secrete ascunse chiar şi pentru locuitorii săi. Ghidul Verde Michelin pentru România are 368 de pagini şi include 22 de hărţi, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare şi restaurante) şi 160 de fotografii. Ghidul a fost pus în vânzare pe 16 mai 2011 în puncte de distribuţie* din toată ţara, cu o circulaţie de 2.500 de exemplare şi un preţ recomandat de: 49 lei. O variantă în limba franceză a Ghidului Verde Michelin pentru România a fost deja lansată în septembrie 2008.
Ghidul Verde Michelin pentru România a fost creat de către experţii Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului de Cartografie al Michelin România şi apoi a fost tradus şi publicat de editura Meteor Press.
Despre Ghidurile de Călătorie Michelin
Compania Michelin este dedicată îmbunătăţirii mobilităţii durabile. La sfârşitul anilor 1800, compania a brevetat anvelopele auto pneumatice şi cele umplute cu aer. Acesta a fost un moment istoric şi o piatră de temelie pentru mobilitate; a permis proprietarilor de automobile să călătorească la drum lung într-o singură călătorie. Apoi, pentru a-i ajuta pe călători să se bucure de mobilitatea dobandită şi să se ghideze în drumul lor, compania a creat ghiduri şi hărţi detaliate.
Michelin a creat primul ghid de călătorie cu peste 100 de ani în urmă pentru a promova călătoriile rutiere şi pentru un condus mai sigur. Astăzi, divizia Michelin Travel & Lifestyle oferă călătorilor o gamă largă de ghiduri turistice, hărţi, resurse on-line de călătorie, accesorii auto şi încălţăminte. Aceste produse oferă aceeaşi promisiune Michelin de calitate şi consitenţă pe care consumatorii o aşteaptă de la una din mărcile cele mai de încredere din lume.
Sinonime cu plăcerea descoperirii, într-o epocă în care sejururile scurte se înmulţesc din ce în ce mai mult, stelele Ghidului Verde Michelin constituie o adevărată etichetă care permite călătorului să descopere, dintr-o privire, siturile ce nu trebuie ratate într-o călătorie şi care să rimeze cu plăcerea descoperirii, fie că e vorba de comori culturale sau de minuni create de natură. Indiferent de ghid sau de destinaţie, stelele sunt întotdeauna acordate în conformitate cu aceleaşi criterii Michelin: impresia pe care i-a făcut-o vizitatorului la sosire, renumele site-ului, patrimoniul său cultural, comoditatea şi confortul oferit vizitatorului, autenticitatea şi farmecul sau, calitatea de primire precum şi de alţi factori.
Programul Zilelor Muzeului Țăranului 2011
9 – 11 septembrie, între orele 10.00 şi 18.00, în curte
Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri
9 septembrie, ora 12.00, Sala Acvariu
Vernisaj Cruci de punte – instalaţie Paul Balaci, crucer din satul Salcia, Dolj
Expoziţie deschisă până la 14 septembrie
9 septembrie, ora 17.00, Sala Irina Nicolau
Vernisaj Portret / Atelier Corina Petculescu, expozeu vizual
Expoziţie deschisă până la 6 octombrie
12 septembrie, ora 18.30, Clubul Ţăranului
Lansarea Ghidului Verde Michelin România, Editura Meteor Press
14 septembrie, ora 13.00, Biserica Mavrogheni
Pomenire Horia Bernea
14 septembrie, ora 17.30, Sala Foaier
Vernisaj Oale şi ulcele, concert Avant’n’gard
Lansarea caietului Oale şi ulcele
Expoziţie deschisă până la 16 octombrie
15 septembrie, ora 17.00, Clubul Ţăranului
Lansarea ediţiei bibliofile a cărţii Muzeul de la Şosea, de Petre Popovăţ
16 septembrie, ora 21.00, Studioul Horia Bernea
Noaptea Albă a Filmului Românesc
17 septembrie, Sala Oaspeţi
Expoziţie Pe aripile timpului, deschisă până la 5 februarie 2012
17 septembrie, Clubul Ţăranului
Festival de gastronomie aromânească
17 septembrie, ora 20.00, Clubul Ţăranului
Voci paralele – recital de poezie română şi catalană
18 septembrie 2011, ora 12.00, Muzeul Udrişte Năsturel din Hereşti, Judeţul Giurgiu
Vernisaj Piatra şi lutul
Expoziţie deschisă până la 16 septembrie 2012