Ultima manifestare din seria O lună cu Anna va prilejui întâlnirea cititorilor cu cele mai puternice articole ale Annei Politkovskaia.
O lună cu Anna
in memoriam Anna Politkovskaia
5 ani de la asasinarea ziaristei ruse Anna Politkovskaia
7 octombrie 2006, Anna Politkovskaia este ucisă la intrarea blocului în care locuia.
06.10.2011 – 27.10.2011, editura Meteor Press dedică celebrei ziariste Anna Politkovskaia o serie de evenimente menite să ne amintească faptul că există curaj şi verticalitate, că lupta pentru adevăr nu este în van chiar dacă aceasta conduce la moarte uneori.
Anna Politkovskaia a fost corespondent special pentru revista rusească Novaia Gazeta şi a acţionat ca mediator în episodul tragic al asedierii unui teatru din Moscova, în timpul musicalului Nord-Ost. Numită de mulţi conştiinţa morală pierdută a Rusiei şi recunoscută pentru rolul ei de apărătoare a drepturilor omului până la a-şi pune în pericol propria viaţă, a fost răsplătită cu numeroase onoruri internaţionale. Pe 7 octombrie 2006, trupul curajoasei jurnaliste şi scriitoare a fost găsit în liftul blocului unde locuia. Fusese împuşcată în cap şi în piept cu un pistol Makarov. Este autoarea cărţilor Rusia lui Putin (editura Meditaţii, 2008), Jurnal rusesc (Meteor Press, 2010), Doar adevărul (Meteor Press, 2011), Un război murdar (în curs de apariţie, Meteor Press).
Ultima manifestare din seria O lună cu Anna va prilejui întâlnirea cititorilor cu cele mai puternice articole ale Annei Politkovskaia. Vom încerca creionarea istoriei recente din spaţiul ex-sovietic prin prisma cărţilor scrise de Anna Politkovskaia.
joi, 27 octombrie 2011, ora 18:30
Clubul Ţăranului
Mărturii de front
Seară de lectură şi discuţii libere pe marginea cărţilor Annei Politkovskaia: Un război murdar (în curs de apariţie, editura Meteor Press), Rusia lui Putin (editura Meditaţii, 2008), Jurnal Rusesc (editura Meteor Press, 2010), Doar adevărul (editura Meteor Press, 2011).
Sunteţi invitaţi la o dezbatere amplă despre Rusia contemporană şi copleşitoarea ei influenţă în spaţiul fost sovietic, despre Anna Politkovskaia şi războaiele cecene, despre rolul jurnalistului în lupta pentru drepturile omului.
Lectura: Liudmila Cernat, studentă la Facultatea de Jurnalism.
Parteneri:
Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Clubul Ţăranului